Waar kan ik kweekvlees proeven?

Geplaatst door

Is kweekvlees proeven al mogelijk en waar en wanneer kan het voor het eerst gegeten gaan worden?

Het idee van kweekvlees roept, zo blijkt uit onderzoeken nog steeds allerlei verschillende beelden en vragen op. Ondanks dat we al lange tijd hebben kunnen wennen aan het idee van kweekvlees (Mark Post kwam al in 2013 met de eerste gekweekte hamburger), weet nog bijna niemand hoe vlees uit het laboratorium daadwerkelijk smaakt.

Schrijf je hier alvast in als je wilt weten waar je straks als eerste kweekvlees proberen kunt.

Hoe smaakt kweekvlees?

Sinds de presentatie uit 2013 van de eerste kweekvleesburger heeft een select publiek mogen proeven van het huzarenstukje van Mark Post. Uit een smaaktest van deze eerste burger van kweekvlees kwam al naar voren dat met betrekking tot smaak en structuur een ‘gewone’ hamburger dicht benaderd werd.

En de ontwikkeling van kweekvlees heeft in de jaren niet stilgestaan. Ook Paul Shapiro, een groot voorvechter van de komst van kweekvlees, heeft meerdere malen kweekvlees gegeten. Naar zijn mening is kweekvlees niet te onderscheiden van regulier vlees, met in dit artikel uit de Volkskrant, een chorizoworstje als voorbeeld.

Maar waar kan ìk kweekvlees proberen?

Maar logischerwijs willen de meeste ondervraagden uit de onderzoeken niet alleen weten van anderen hoe kweekvlees smaakt, maar willen ze zelf kweekvlees uitproberen. Helaas is dit nog niet mogelijk omdat kweekvlees als consumentenproduct nog niet goedgekeurd is.

Pas na goedkeuring van de EFSA, de Europese voedselveiligheidsautoriteit, kun je kweekvlees proeven als gewone consument. De EFSA (of de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit) moet eerst nog beoordelen of kweekvlees veilig genoeg is om op de markt te komen. Tot die tijd zullen we het helaas moeten doen met de beschrijvingen van het selecte gezelschap dat een stukje gecultiveerd vlees al wel geprobeerd heeft.

Wanneer kan ik kweekvlees proeven?

Wil je op de hoogte blijven over wanneer je zelf kweekvlees proeven kunt? Schrijf je dan via deze pagina in. Op vragen als waar kan ik kweekvlees proeven, of wanneer kan ik kweekvlees proeven, geven wij je dan het antwoord.

4 comments

Geef een reactie