MeaTech maakt kweeksteak met printer

Geplaatst door

MeaTech heeft een heuse kweeksteak uit de printer weten te fabriceren.

De jonge Israëlische startup heeft wilde plannen met het printen van steaks. Het bedrijf wil op korte termijn steaks op de markt gaan brengen met behulp van 3D-bioprinting.

De bedoeling is zelfs dat de eerste exemplaren al volgend jaar in restaurants met kweekvlees te vinden zijn. Hiermee willen zij hun (Israëlische) concurrenten te kijk zetten in de race om als eerste kweekvlees in de vorm van een biefstuk op de markt te brengen.

De startup streeft hiermee voorlopig nog naar de heilige graal binnen de industrie van vleesvervangers: Een volwaardige vervanger van de biefstuk produceren. Iets wat tot op heden niet gelukt is, en voorlopig ook nog niet voor mogelijk werd gehouden.

Des te spannender dit nieuwsbericht uit Israël natuurlijk. Het bedrijf is er vol van overtuigd dat het binnen nu en een jaar een gekweekte biefstuk, compleet met vezels, vet en een smakelijk aroma op de markt weet te brengen.

Hoe maakt MeaTech de kweeksteak?

Een printer met unieke kop beweegt over een bak en besproeit deze met verschillende lagen met bio-inkt die embryonale stamcellen van een kalf bevatten. Gekweekt vleesweefsel wordt zo opgebouwd tot een heuse kweeksteak.

Productie steaks van kweekvlees MeaTech

De aankondiging is in ieder geval spectaculair. Maar eerst proeven, dan geloven!

MeaTech aandelen

Heb jij tot slot interesse in aandelen MeaTech of denk je er aan om breder te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

4 comments

Geef een reactie