Israëlische startup komt met een sappige steak uit de printer

Geplaatst door

MeaTech, een jonge Israëlische startup heeft wilde plannen. Het bedrijf wil op korte termijn steaks op de markt gaan brengen met behulp van 3D-bioprinting.

De bedoeling is zelfs dat de eerste exemplaren al volgend jaar in restaurants te vinden zijn. Hiermee willen zij hun (Israëlische) concurrenten te kijk zetten in de race om als eerste kweekvlees in de vorm van een biefstuk op de markt te brengen.

De startup streeft hiermee voorlopig nog naar de heilige graal binnen de industrie van vleesvervangers: Een volwaardige vervanger van de biefstuk produceren. Iets wat tot op heden niet gelukt is, en voorlopig ook nog niet voor mogelijk werd gehouden.

Des te spannender dit nieuwsbericht uit Israël natuurlijk. Het bedrijf is er vol van overtuigd dat het binnen nu en een jaar een biefstuk, compleet met vezels, vet en een smakelijk aroma op de markt weet te brengen.

Hoe wordt deze kweeksteak dan gemaakt?

Een printer met unieke kop beweegt over een bak en besproeit deze met verschillende lagen met bio-inkt die embryonale stamcellen van een kalf bevatten. Gekweekt vleesweefsel wordt zo opgebouwd tot een biefstuk.

De aankondiging is in ieder geval spectaculair. Maar eerst proeven, dan geloven!

One comment

Geef een reactie